Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi

Temeli geçen yıl atılan Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi’nde incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu okul, 600 yıl adaletle hüküm sürmüş atalarımızın felsefesi ile dünyanın dört bir yanından çocuğa eğitimverecek” dedi.
Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ve ilçe tarihinin en büyük bütçeli eğitim yatırımı olan Uluslararası Murat Hüdavendigar Lisesi’nin inşaatı büyük bir hızla ilerliyor. Hamitler Mahallesi’nde toplam 21 bin 402 metrekare alana inşa edilen 36 derslik ve 750 öğrenci kapasiteli okulun kaba inşaatı tamamlandı. Zemin kaplama, sıhhi tesisatın döşenmesi ve sıva gibi ince işçiliklerin devam ettiği okul inşaatını gezen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, okulun tamamlanması için hummalı bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.
Dündar, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizin daha kaliteli bir eğitim alarak, modern Türkiye’nin inşasında etkin bir rol almalarını sağlamak her zaman birinci önceliğimiz oldu. Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi de, gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi adına yaptığımız en büyük bütçeli yatırımlarımızdan birisi” dedi.
Uluslararası nitelikte eğitim verecek okulda 36 derslik, 450 yatak kapasiteli yurt, yemekhane, kapalı ve açık spor salonu, konferans salonu ve kafeteryaların bulunacağını söyleyen Başkan Dündar, “İlçede gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızda, çocuklarımızın geleceğini de planlayarak hareket ediyoruz. Adını Osmanlı’nın ilk ve tek şehit padişahı Sultan Murat Hüdavendigar’dan alan eğitim kampüsümüzde yalnızca ülkemizden değil, dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler eğitim görecek. Uluslararası bir kimliğe sahip olacak okulumuzda, öğrenciler, okulun kuruluş felsefesine uygun olarak yetişecek ve dünyada dostluk, barış ve kardeşliğin yeniden tesisine büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.